Copyright © 2005-2020 Jan A. Theulings
UW REIS NAAR AMELAND
 
 
Vanaf Holwerd wordt de overtocht naar Ameland verzorgd door rederij Wagenborg. De overtocht, die uitgevoerd wordt met comfortabele veerboten, duurt ongeveer 45 min.
 
De veerboten hebben voldoende capaciteit voor personenvervoer. Voor individuele overtochten is geen reservering nodig.
 
Wel is zeer raadzaam om voor overtochten met auto's, caravans en aanhangwagens hiervoor tijdig een reservering te maken. Bij deze reservering worden het autokenteken en datum van uw heen en terugreis gevraagd.
 
Voor meer informatie kunt u bellen met de informatielijn van rederij Wagenborg. Het telefoonnummer van de reserveringslijn is: 0900-9238 (€ 0,70 per gesprek) Wagenborg is bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 08:00 uur tot 20:00 uur
 
Meer informatie en voor de actuele dienstregeling zie: www.wpd.nl
 
Uw reis naar de boot in Holwerd via auto/motor/fiets
 
U bereikt Holwerd via Leeuwarden - Stiens of via Groningen - Dokkum als u per auto/motor/fiets reist. Voor een route planning zie: www.routenet.nl
 
Als u de auto niet meeneemt naar Ameland kunt u deze tegen betaling parkeren op het parkeerterrein van Wagenborg vlakbij de bootaanleg in Holwerd. Het parkeerterrein is dagelijks geopend van 30 min voor de aankomst van de eerste boot tot 15 minuten na aankomst van de laatste boot. Het terrein is niet bewaakt. Het parkeren geschiedt op eigen risico.
 
Een andere betaalde parkeer mogelijkheid is op de Grandijk (dit is weg naar de veerboot) Daar is een overdekte parkeer hal. U wordt dan gratis per busje naar de veerboot gebracht en bij terugkomst weer gratis opgehaald.
 
 
Uw reis naar de boot in Holwerd via Trein/Bus
 
Indien u met de trein komt, reist u naar station Leeuwarden en via de bus verder naar Holwerd-Veerdam. Via de reisplanner van de NS kunt u eenvoudig uw reis plannen. Via de website www.arriva.nl kunt u informatie krijgen over de bus verbinding tussen station Leeuwarden en Holwerd veerdam. Kies lijn 66 en u krijgt informatie over de dienst regeling van en naar Holwerd-Veerdam.
 
Op Ameland
 
Vlakbij de aankomst van de boot op Ameland staan bussen en taxi's klaar die u op Ameland naar uw vakantie adres kunnen vervoeren. Attentie: de OV chip kaart is niet geldig op Ameland. U kunt zeer eenvoudig een kaartje kopen bij de bus chauffeur.
 
 
VVV Ameland
 
Voor alle toeristische en andere evenementen op Ameland verwijzen wij u naar het VVV kantoor.
 
De openingstijden zijn voor VVV Nes:
VVV Kantoor Nes
Bureweg 2
Nes
 
Openingstijden
Ma. t/m vr. 09.00-17.00 uur
Zaterdag. 10.00-15.00 uur
Tel: 0519-546546
Terug naar boven