Copyright © 2005-2020 Jan A. Theulings
 

Vier seizoenen lang

 
 

weer of geen weer

 
 

op Ameland is altijd wat te doen

 
 
Natuurlijk is het 25 km lange zandstrand het langste en mooiste zandstrand van Europa. Al meer als 25 jaar lang wordt aan Ameland de blauwe vlag verleend. Dit betekent dat het met de veiligheid, kwaliteit, hygiëne van de drie zwemstranden en het zwemwater goed gesteld is.
 
In de zomer worden er op de stranden ook vrijetijds activiteiten georganiseerd. Maakt u liever een strandrit per paard, of gewoon een lange strand- duin- of boswandeling om het hoofd eens goed leeg te maken, het kan allemaal op Ameland.
 
Maar Ameland heeft veel meer te bieden dan alleen strand en zee. 
 
Zo is er een zeer unieke attractie die het gehele jaar, bij elke weersomstandigheid, bezocht kan worden: JT-Miniworld
WERKELIJKHEID IN MINIATUUR
De fascinatie voor de miniatuur wereld van treinen die rijden in verschillende landschappen, honderden huizen en gebouwen met miniatuurbewoners, -auto's, -bootjes, en vermakelijke details, slaat onmiddelijk toe als u een bezoek brengt aan JT-Miniworld.
 
U vergaapt zich aan de bedrijvigheid van het wisselende beeld van treinen (er rijden er 85 met 900 wagons) en andere activiteiten. Er is een industriegebied met bijvoorbeeld een werkende kolenmijn. Zowel bovengronds als ondergronds. Een waterkracht centrale, houtzagerij, raffinaderij en tal van andere bedrijven.
 
Boven op de berg bij het kerkje is een trouwerij. Feest en muziek! Aan de Achterdijken 28-001 in Nes op Ameland wordt een miniatuur wereld tot leven gebracht!
 
Steeds opnieuw ontdekt u als bezoeker een nieuw aspect in het landschap. Uw ogen zoeken plekken af en ontdekken zo verbluffende situaties. Een huis staat in brand. Er is rook en alarm. Brandweermannen blussen het vuur. Veel miniatuur bewoners staan op het dak en worden gered. Een eind verderop staat de kermis. Het reuzenrad draait. Daar merken ze niets van de brand.
 
JT-Miniworld is een interactieve expositie van modeltreinen. Het is een en al techniek en creativiteit. Handwerk, denkwerk en vakwerk. Een volstrekt uniek schouwspel dat u zeker gezien moet hebben.
 
 
 
 
 
 
msa_1
msa_2
msa_3
msa_4
msa_5
KLIK OP FOTO VOOR VERGROTING
Terug naar boven
lees meer over
MSA Modelspoor